I samarbete med Expressen ordnar Stockholms Fotbollsförbund årligen den populära S:t Erikscupen där 5000 olika lag från området deltar. IFK Viksjö har under många år deltagit med 60 lag som brukar placera sig bra. Anmälningen till cupen sker genom att laget fyller i nödvändiga blanketter som skickas ut i god tid av kansliet. Observeras bör att de enskilda lagen anmäler sig specifikt till den åldersgrupp som man tillhör. Lag vars medlemmar är över 10 år kan dessutom välja bland olika nivåer.

fotboll3

IFK Viksjö arrangerar även själva ett visst antal cuper under året som lagen hjälper till att ordna. Småtting Cup för lag vars medlemmar är sju år ordnas tillsammans med Sollentuna United, Bollstanäs och AIK under någon av de första helgerna i september. Ett årligt samarbete Järfällaklubbarna emellan resulterar i Järfällaligan för åttaåringar under samma tidsperiod som Småtting Cup. Vårcupen utspelar sig alltid i slutet av mars och HusmanHagberg Tjejcup ordnas i början av oktober för fyra olika åldersklassers flicklag. Höstcupen spelas efter att S:t Erikscupen avslutats och deltagarna består av pojklag som för sista året spelar på 7-manna.

När en cup eller match spelas av barn är IFK Viksjö noggranna med att föräldrarna förstår att det aktuella evenemanget är till för barnen. Med andra ord är huvudsaken inte vinst, utan att alla deltagare har roligt medan de spelar fotboll. Ledarna är utbildade för att instruera de unga spelarna på ett positivt sätt och uppskattar om föräldrarna inte blandar sig i. I barncuper som ordnas av föreningen noteras inte heller några resultat. Alla som deltar är vinnare och får likadana medaljer.

Viktigt att känna till när man ska göra ändringar av hemmamatcher är bland annat att laget personligen kontaktar motståndarna för att säkerställa att matchens datum kan flyttas till ett annat tillfälle. Därefter kontaktas kansliet där man ordnar en ny tid och speldatum. Laget meddelar om den nya utsatta tidpunkten till motståndarna, samtidigt som IFK Viksjös domaransvarige underrättas. Dessutom är det lagledarens ansvar att den aktuella domaren genast avbokas och att en ny domare bokas till den nya matchen.