En ständigt aktuell fråga är vad aktivitets- och medlemsavgifterna används till. Till att börja med omsätter klubben ungefär 4,3 miljoner kronor och är en oegennyttig verksamhet. Eftersom det är en ideell förening eftersträvar man inget vinstsyfte, utan alla intäkter används för att täcka olika kostnader. Dessa kostnader utgörs av material, utbildning, kansli, klubbhus, konstgräsplanerna, domare, hall- och planhyror, licenser, anmälningar och försäkringar. I budgeten arbetar man utgående från nyckeltal, till exempel hur mycket ungdomsverksamheten får kosta per år. Självfallet fördelas intäkterna lika mellan pojkar och flickor.

fotboll5

I genomsnitt kostar en spelare 4350 kronor per år. Medlemsavgiften som är mellan 150 – 300 kronor täcker inte denna kostnad, men genom olika evenemang och bidrag kan man bibehålla de låga avgifterna. Den allra största källan till intäkter är dock medlemsavgifterna som följs av bidrag från såväl kommunen som staten. En ytterligare betydande del av budgeten består av pengar från Svenska Spel, bingo och sponsring. Resterande medel som föreningen behöver för att bedriva verksamheten ligger på 22% och måste själv dras in genom caféverksamhet, sommarfotbollsskola, evenemang och olika aktiviteter. I den egna klubbshoppen säljs IFK Viksjös egna souvenirer, knickers, strumpor, shorts och overaller, vars intäkter oavkortat går till föreningsverksamheten.

IFK Viksjös egna klubbhus ligger vid Andebodavägen. I klubbhuset finns caféet, klubbshoppen och kansliet. Dessutom finns ytterligare tre rum som fotbollslagen kan använda för träffar eller möten. Själva byggnaden omfattar 370 kvadratmeter och ligger precis intill fotbollsplanen. Förutom att lagen kan utnyttja utrymmena hyrs även lokalen ut för privata fester eller dylikt. I hyran ingår ett stort rum med plats för 60 personer, ett konferensrum samt ett fullt utrustat kök med glas, bestick, tallrikar och kaffemuggar. Bland de yngre spelarna är det populärt att hyra klubbhuset för ett så kallat fotbollskalas. Fotbollskalaset är ett färdigt paket som består av en timmes tillgång till konstgräsplanen och lån av klubbhuset.